WEGBESCHRIJVING EN KAMER MET ONTBIJT

Het secretariaat van de Gulden Snede vzw is gehuisvest in de Fr. Crabbéstraat 47, een zijstraat van de Dorpsstraat, hartje Oud-Heverlee.
Op wandelafstand
ligt in een prachtige omgeving de Beverruimte, aan de Hazenfonteinstraat nr. 3, waar de activiteiten plaatsvinden, tenzij anders vermeld.
Vanaf 2017 kan je de ruimte op woensdagen ook huren voor jouw activiteiten aan 60 euro per dagdeel van drie uur.
De paardenactiviteiten gaan meestal door bij Paarden van Miradal.
Als je de weg niet vindt, bel 0474 269 599.
Op wandelafstand het je een goede B&B Tussen kunst en confituur


DE BEVERRUIMTE                                                        PAARDEN VAN MIRADAL

zomer

wegbeschrijving
Onder de wegbeschrijving een paar filmpjes van nachtelijk bezoek rond de Beverruimte, wanneer wij dromen.

DE BEVERRUIMTE

Met de fiets vanuit Leuven:  aan de tweesprong bij de Naamse Poort niet de Naamsesteenweg maar de Kardinaal Mercierlaan nemen. Gewoon blijven volgen, de lichten over, hier verandert ze van naam, Willem de Croylaan. De spoorweg overgaan en dan direct rechts de Oud-Heverlee straat volgen, ze verandert van naam en wordt de Fonteinstraat. Onder de brug van de autoweg blijf je volgen in de Fonteinstraat. Na ongeveer een kilometer is er rechts een  brug over de spoorweg. Neem die brug en sla onmiddellijk linksaf.  De Hazefonteinstraat gaat over in een zandweg, die volg je een driehonderdtal meter tot je bij een poort met nummer 3 komt, hier is de Beverruimte. (Let niet op de nummering in de Hazenfonteinstraat, want die verspringt onregelmatig.) Je gaat de poort

Je neemt in Leuven de trein naar Ottignies en bent op vijf minuten in het station van Oud-Heverlee (tweede halte), daar is het nog 10 minuten wandelen tot de Beverruimte. Als je uitstapt volg links de Bogaardenstraat.
- Bij droog weer kan je na 100 meter de zandweg langs het spoor volgen tot aan het tunneltje onder de spoorweg.
- Bij modderweer neem je de eerste straat links, Kerselarenlaan, die gaat over in een zandweg, die volg je tot het tunneltje onder de spoorweg Tunneltje onder door, dan heb je rechts de Hazenfonteinstraat. Een honderdtal meter verder zie je aan een groene poort nummer drie, daar is de Beverruimte. Je gaat de poort binnen en dan is de ingang rechts opzij van het huisje. Je hebt telkens om 32 minuten na het uur een trein naar Oud-Heverlee. Om 19 minuten na het uur een trein terug naar Leuven.

Je neemt bus 337 naar Waver en stapt af aan de kerk in Oud-Heverlee. Je gaat naar de kerk en langs de kerkhofmuur neem je de Oude Pastoriestraat naar beneden. Die gaat links over in een voetweg (roze steentjes) die uitkomt bij een tunneltje onder de spoorweg. Tunneltje onder door, dan heb je rechts de Hazenfonteinstraat. Een honderdtal meter verder zie je aan een groene poort nummer drie, daar is de Beverruimte. Je gaat de poort binnen en dan is de ingang rechts opzij van het huisje. In het weekeinde rijden er weinig bussen.

De Beverruimte ligt in een natuurgebied. Daarom vragen we zo weinig mogelijk met de auto tot vlak bij de Beverruimte te rijden en te parkeren in het dorp (wegbeschrijving bus) of aan het station (wegbeschrijving trein). Wie toch met de auto tot ginds rijdt kan vanuit Leuven de wegbeschrijving voor de fietsers volgen. (de GPS stuurt je in de Hazenfonteinstraat soms de verkeerde richting uit.)

PAARDEN VAN MIRADAL

De paarden van Miradal staan op de bosweides langs de Pragenstraat in Oud-Heverlee.Als je van Leuven komt en de Waversebaan neemt, kom je in Oud-Heverlee. Als je links een school ziet, draai je vlak na de school links in.Na een twintigtal meter kan je parkeren en wandel je verder, altijd rechtdoor tot je in het bos een bordje 'paarden van Miradal' ziet. Je kan ons vinden op de weides links. Neem mijn gsm-nummer, 0474 269 599, mee voor het geval je twijfelt.

Home

Beverruimte by night...